Следвайте Гласове в Епископите на Англиканската църква се извиниха на ЛГБТИ+

...
Следвайте Гласове в Епископите на Англиканската църква се извиниха на ЛГБТИ+
Коментари Харесай

Англиканската църква се извини на ЛГБТ общността за срамното отношение

Следвайте " Гласове " в 
Епископите на Англиканската черква се извиниха на ЛГБТИ+ хората в петък за отхвърлянето и враждебността, с които са се сблъскали, като архиепископът на Кентърбъри призна, че религиозното организация към момента е " доста разграничена " по тематиката.

Извинението идва дни откакто Англиканската черква изложи позиция, създадена от епископите, която сподели, че ще няма да разреши на двойки от един и същи пол да се венчаят в нейните църкви. Но също по този начин сподели, че свещениците могат да ги благославят в църквата.
" Ние не ви обичахме, както Бог ви обича, и това е надълбоко неправилно ", споделиха епископите в отворено писмо. " Ние удостоверяваме, обществено и недвусмислено, че LGBTQI+ хората са добре пристигнали и ценени: ние всички сме деца на Бог. Случаите, при които получихте неприятелски и хомофобски отговор в нашите църкви, са срамни и за това се разкайваме ", се споделя в днешната позиция.
Англиканската черква, център на една от най-старите християнски институции в света, остава зад своето обучение, че бракът е сред " един мъж и една жена ". Гражданските гей бракове са законни във Англия.

Говорител на гей и транссексуална лобистка група Stonewall сподели, че Англиканската черква " за следващ път " не е съумяла да бъде приобщаваща и подкрепяща LGBTQ+ християните.
Най-известната поддръжка от страна на набожен водач за това еднополовите двойки да се венчаят в църкви пристигна от Стивън Крофт - свещеник на Оксфорд, който се извини през ноември, че се забави с смяната на възгледите си. В петък Крофт сподели: " Много добре е за нас да можем да кажем през днешния ден, че църквата към този момент може да предлага публични услуги за благословия, само че знаем, че би трябвало да извървим още път ".
Призивът на Крофт за смяна беше подсилен обществено единствено от няколко негови сътрудници епископи, които дружно с духовенството и миряните образуват управителния орган на Англиканската черква, прочут като Общ синод.
" Ние сме разграничени, няма смисъл да се преструваме на противоположното. Англиканската черква и Англиканската общественост са доста разграничени ", сподели Уелби пред кореспонденти в петък, преди срещата на Синода идващия месец, където предложенията ще бъдат разисквани в допълнение.
" Сигурен съм, че полемиките ще продължат. Но това е извънредно значим миг освен в границите на Англиканската общественост и Англиканската черква, само че и в цялата международна черква ", добави той. " Това е едно дълго пътешестване. Сигурен съм, че последната дума не е казана. "

Източник: dnevnik.bg
 
 
 
 
21 Яну 20233620 Яну 202326920 Яну 202358519 Яну 2023750818 Яну 202339418 Яну 2023130Коментариrusnak20 Яну 2023 20:00ч.
Педофили се мазнят на Педали. Бах ги у уродите сбъркани.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Говорител на гей и транссексуална лобистка група Stonewall сподели, че Англиканската черква " за следващ път " не е съумяла да бъде приобщаваща и подкрепяща LGBTQ+ християните.21 Яну 2023 7:51ч.
Педерастът е споделил, че опрощение не е задоволително. Той и приятелките му чакат цялостно слиение сред двете, елементарни Господи, институции, не ли?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Разложението на Западен Пакистан може единствено да ме радва20 Яну 2023 20:21ч.
Гнийте си умерено и триумф в разпада.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Иван Пеев20 Яну 2023 21:01ч.
Необходимото и задоволително изискване да си свещенник католик или протестант е, да си хомосексуалист. Така пояснявам новината.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 20 Яну 2023 21:01ч. Необходимото и задоволително, и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изискване да си свещенник католик или протестант е, да си хомосексуалист.21 Яну 2023 7:46ч.
Така пояснявам новината.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати англомиязми20 Яну 2023 21:14ч.
Ммда, би трябвало да ни бият ваксини против тия уроди. Увоняха живота ни сбърканяците. И това ни го показват като прогрес и цивилизация. Упадък! Какво доживяхме.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А Момчето Пуси плачело от наслада...21 Яну 2023 7:47ч.
...при приемането ни в гнойното им общество?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 66620 Яну 2023 21:51ч.
Супер корумпираният американски разузнавач ристю ифан0ф скочи на църквата: Трябва да забраним християнството, то е съветско! Време е да предложим на българското общество от величието на LGBT!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Англиканската черква, център на една от най-старите християнски институции в света " 20 Яну 2023 22:04ч.
Такова неуместно изказване може да бъде направено единствено от профан. Англиканската черква НЕ е една от най-старите християнски църкви. Още по-малко център. Тази черква е основана хиляда и петстотин години след Христос, с едничката цел на Хенри VIII да може да се разведе със законната си брачна половинка (невъзможно в католическа по него време Британия) и да се ожени за любовницата си, майката на Елизабет Първа (извънбрачно родена).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати malart20 Яну 2023 22:43ч.
Масово някогашни членове на англиканската черква се трансферират към католическата поради отношението на благоклонност към хомосексуализма. В Африка обаче англиканите са най-яростните съперници на натрапването на лгбт на тази черква
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Боги20 Яну 2023 23:16ч.
С една дума - извратеняци.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не знам дали21 Яну 2023 1:42ч.
англиканската черква ще приобщи ЛГБТИ общноста или ЛГБТИ общността към този момент е приобщила англ. черква. Това е и задачата на тази организация - да засмуче всичко обикновено и читаво, да го разврати, като го накара да се усеща отговорно по тази причина, че е обикновено. Това, че някои " църкви " се поддават на това и предават истината е трагично.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати няма такава църква21 Яну 2023 8:22ч.
едно време кинга желал да са Ужени няколко пъти, единствено дето папа не му разрешил. И затуй закрил католикити у ингилизия и отворил нова " черква ". Така в наши дни сделал Потрошенко в усрайна и всеки един различен кръговиден безумец, който си фантазира че летоброенето почва с него.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Давос пази дамите и Истанбулската К, вижте21 Яну 2023 8:44ч.
https://article.wn.com/view/2022/05/26/In_the_meantime_in_Davos_they_paint_with_their_buttocks/
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023332211 Яну 2023137619 Яну 202349028 Дек 20221021
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР